Doorgaan naar unieke content

Bezoek de grootste duurzame stalling van Nederland van dit moment met zowel waterstof- als elektrische bussen. Deze rondleiding is onderdeel van toekomstfestival Lets GRO in Groningen, op 3, 4 en 5 november 2023. Met dit aanmeldformulier kun je je aanmelden voor de rondleiding op zaterdag 4 november 12.00.

Bij de busstalling aan de Peizerweg staan momenteel 100 á 120 zero-emissiebussen en daar komen binnenkort nog 60 bussen bij. Tijdens de rondleiding hoor je alles over verduurzaming van het openbaar vervoer (ov) en de bijdrage van het ov in de energietransitie. Het OV-bureau Groningen-Drenthe is hierin voorloper in Nederland en biedt deze rondleiding aan. 
 

Bekijk de waterstof- en elektrische tankstations, alle soorten bussen die in het gebied rondrijden en de grote muurschildering in de buswasstraat die de zero-emissiereis verbeeldt. Die reis begon in 2017 zal vermoedelijk in 2027, drie jaar voor de deadline van 2030, al eindigen bij een volledig zero-emissie busvloot. 
 

De rondleider vertelt je alles wat je altijd al had willen weten over het ov en verduurzaming. Je komt te weten hoe de transitie begon bij diesel en eindigt bij waterstof en elektriciteit, wat er komt kijken bij het realiseren van het gebruik van deze nieuwe brandstoffen en de technologie die hierachter schuilt. Ook de logistiek, reizigersbeleving en de rol van het OV voor de niet-reiziger komen aan bod.  
 

Voor de rondleiding verzamelen we, natuurlijk, bij de bushalte. Je wordt met een zero-emissiebus opgehaald bij halte Provinciehuis, St. Jansbrug om 12.00. Je wordt uiterlijk 13.15 teruggebracht naar de beginhalte. De rondleiding zelf duurt zo’n 45 minuten. 

Onze privacyverklaring is van toepassing op de aanmelding en het evenement.