Wandelen en OV, een goede combinatie

Wandelen en het openbaar vervoer zijn een goede combinatie. Om die reden hebben het OV-bureau Groningen Drenthe en Routebureau Groningen veertien nieuwe wandelingen door het Groninger landschap samengesteld. De wandelingen starten bij hubs die goed bereikbaar zijn met de bus en/of de trein. Alle routes, en meer informatie, zijn te vinden op de website wandelviahub.nl.

Er zijn in totaal veertien wandelingen samengesteld vanaf zeven verschillende hubs. De wandelingen gaan door prachtige natuurgebieden of bijzondere landschappen. De routes zijn gebaseerd op het bestaande wandelnetwerk. Wandelaars kunnen kiezen uit routes tussen de 3,8 en 25 kilometer.

 

Wandel via hub

Een hub is een plek waar je kunt overstappen van het ene op het andere vervoermiddel. De hubs zijn altijd bereikbaar met de bus en/of de trein. Daarnaast zijn de meeste hubs ook goed bereikbaar per auto en fiets en beschikken ze over parkeerplaatsen en fietsenstallingen. Ook zijn op een groot aantal hubs voorzieningen die voor wandelaars aantrekkelijk zijn. Denk aan hub-bankjes om even op uit te rusten of een watertappunt om je waterfles bij te vullen voor en na de wandeling. En sommige hubs hebben een kiosk of café. Handig voor als je nog even iets te eten of drinken voor onderweg wilt kopen.

Alle routes, en meer informatie, zijn te vinden op de website wandelviahub.nl.