OV = goede reisinformatie

De afgelopen maanden zijn weer 61 extra digitale reisinformatiepanelen bij bushaltes in Groningen en Drenthe geplaatst. Zodat nog meer reizigers bij de halte precies kunnen zien hoe lang het duurt tot de volgende bus komt. Daarom blijven we verbeteren en vernieuwen en zijn er de afgelopen maanden weer 61 extra digitale reisinformatiepanelen bij bushaltes in Groningen en Drenthe geplaatst. Zodat nog meer reizigers bij de halte precies kunnen zien hoe lang het duurt tot de volgende bus komt.

Met de in totaal 546 digitale reisinformatiepanelen worden reizigers in Groningen en Drenthe real-time op de hoogte gehouden van hun busreis.

Dit doet het OV-bureau zeker niet alleen. Er wordt nauw samengewerkt met Qbuzz, DOVA en andere partijen om zo goed mogelijk te laten zien waar de bussen rijden en hoe laat ze arriveren bij de haltes. Actuele reisinformatie van bussen is echt mensenwerk.

Het plaatsen van de digitale reisinformatiepanelen kan alleen door de goede samenwerking met de provincies Groningen en Drenthe, de gemeente Groningen en de andere 23 gemeentes.