Hé autorijder, sta niet stil. Pak het OV!

Qbuzz, NS en Arriva slaan samen met Groningen Bereikbaar en OV-bureau Groningen Drenthe handen ineen

 Tot 9 mei gaat het Julianaplein op de schop. Dit zorgt voor ernstige verkeershinder in de hele stad Groningen. Vervoerders NS, Arriva en Qbuzz, slaan samen met Groningen Bereikbaar en OV-bureau Groningen Drenthe de handen ineen met een gezamenlijke campagne om het OV te stimuleren. Met de slogan ‘Hé autorijder, sta niet stil. Pak het OV!’ maken ze de autorijder bewust van de gevolgen van de wegwerkzaamheden rond het Julianaplein. Ze laten automobilisten zien dat de trein en bus een prima alternatief zijn voor de auto, die rijden meestal door waar auto’s vast staan.

#OVerstapweken
In de eerste weken van de ernstige verkeershinder worden de #OVerstapweken georganiseerd. Met een ludieke winactie op social media maken reizigers kans op prijzen die het reizen met het OV nog comfortabeler maken, zoals een jaar lang gratis Storytel of €25,00 reistegoed bij gebruik van de reisapp glimble.

Hoe reis ik slim?
Op de webpagina Operatiejulianaplein.nl/ov is informatie te vinden over reizen met het OV van en naar de stad Groningen. Voor automobilisten die nog niet zo bekend zijn met het openbaar vervoer staat op de website een overzichtskaart waarop je kunt zien hoe je slim en gemakkelijk met het OV reist. Alle snelle bus- en treinverbindingen in de regio zijn overzichtelijk weergegeven.

Snel naar je bestemming
Je hoeft niet altijd te kiezen voor de dichtstbijzijnde bushalte. Vaak is het sneller om naar een station, hub of P+R te fietsen of rijden en van daaruit verder te reizen met de trein of bus. Van deur tot deur is op deze manier net zo snel en soms zelfs nog sneller dan wanneer men met de auto reist. Tijdens Operatie Julianaplein is dit zeker het geval: de trein heeft geen last van files en de bus rijdt vaak langs de file over de vluchtstrook of vrije busbanen.